ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: Υπόδικος ο κ. Μεϊμαράκης

Τον καλούν να απολογηθεί στους εισαγγελικούς λειτουργούς
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 19:07
 
UPD:19:11
INTIME NEWS/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ
Ο ελληνικός λαός, τονίζουν οι ΑΝΕΛ, περιμένει ακόμα τον κ. Μεϊμαράκη να προσκομίσει το έγγραφο που ο ίδιος επικαλέστηκε προχθές στην εκπομπή «Στον ενικό», στο οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Μεϊμαράκη: «ο εισαγγελέας λέει ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο εις βάρος μου».
Μάλιστα, οι ΑΝΕΛ καλούν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να απολογηθεί στους έξι ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι με εισαγγελικό πόρισμα και δικογραφία 4.000 σελίδων αποδίδουν αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του για καταβολή ποσού 105 εκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική HDV για το υποβρύχιο «Ωκεανός», που έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί.
Ο ελληνικός λαός, τονίζουν οι ΑΝΕΛ, περιμένει ακόμα τον κ. Μεϊμαράκη να προσκομίσει το έγγραφο που ο ίδιος επικαλέστηκε προχθές στην εκπομπή «Στον ενικό», στο οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Μεϊμαράκη: «ο εισαγγελέας λέει ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο εις βάρος μου».
Επίσης, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, αναμένουμε από τον κ. Μεϊμαράκη να κατονομάσει δημόσια τις ποινικές δικογραφίες που δήθεν εκκρεμούν εις βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, όπως ψευδώς ανέφερε.

ΠΗΓΗ : http://www.naftemporiki.gr/story/1001025/anel-ypodikos-o-k-meimarakis 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: «ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!»

07 Σεπτέμβριος 2015
Tον περασμένο Ιούνιο, μία ανεξάρτητη Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που συστάθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε επίσημα στη δημοσιότητα τη προκαταρκτική έκθεση σχετικά με τη νομιμότητα και τη βιωσιμότητα του εξωτερικού Χρέους της χώρας μας.

Τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτή την έκθεση είναι τουλάχιστον σοκαριστικά για όποιον τη διαβάσει, είτε τα υποψιαζόταν είτε όχι.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλήθειας λοιπόν, το εξωτερικό Χρέος της χώρας όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αποδεικνύεται παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, γεγονός που επιτρέπει βάσει διεθνούς δικαίου στη χώρα μας να το καταγγείλει και να το διαγράψει μονομερώς.

Ακολουθεί συνέντευξη με τον κορυφαίο συνταγματολόγο καθηγητή, Γιώργο Κασιμάτη, σχετικά με το έργο της Επιτροπής αλλά και γενικότερα εκφράζοντας την άποψή του για τη συνέχεια του αντιμνημονιακού Αγώνα, πρωτεργάτης του οποίου είναι ο ίδιος με τον Μίκη Θεοδωράκη, από το 2010.

«ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»


 Κατά πόσο κρίνεται αξιόπιστο το έργο αυτής της ανεξάρτητης Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και ποιος ήταν ακριβώς ο ρόλος και η συμβολή σας στο έργο της;

Γ.Κ. : Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους προέρχεται από τον διεθνή χώρο με επικεφαλής τoν Βέλγο καθηγητή Eric Toussain  και άλλα μέλη που κατά τη πλειονότητά τους είναι καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημίων στην Ευρώπη και αλλού, με δραστηριότητα σε διάφορες χώρες. Για πρώτη φορά  δραστηριοποιείται αυτή η επιτροπή επίσημα από κράτος στην Ευρώπη. Έχει διατελέσει σύμβουλος πολλών εθνικών και διεθνών οργανισμών, καθώς διαθέτει ειδικούς  επιστήμονες από τους κλάδους της Νομικής, της Οικονομίας και Πολιτικών Επιστημών, σε θέματα δανεισμού. Υπάρχουν και Έλληνες βεβαίως, κυρίως καθηγητές και ερευνητές σε ξένα πανεπιστήμια.

Ο δικός μου ρόλος ήταν να ενημερώσω την Επιτροπή σχετικά με τις παραβιάσεις του ελληνικού Συντάγματος, καθώς γνώριζαν πως ασχολήθηκα συστηματικά από το 2010 και έπειτα με το συγκεκριμένο θέμα. Έπρεπε η Επιτροπή να γνωρίζει τις παραβιάσεις του Ελληνικού Συντάγματος που απέρρεαν από αυτές τις δανειακές συμβάσεις και συμφωνίες. Απ’ ότι με διαβεβαίωσε και ο κος Toussaint, η συμβολή μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί τους ενημέρωσε για τις συνθήκες και το πλαίσιο που συμφωνήθηκαν και εφαρμόστηκαν οι παραβιάσεις του Συντάγματος και σε αντίθεση με  το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των Συνθηκών της ΕΕ.

Η τεκμηρίωση που έγινε πλέον είναι πλήρης και εγώ από τη πλευρά μου έμαθα πάρα πολλά καινούργια πράγματα για την επιστημονική διερεύνηση νομιμότητας του δανεισμού κρατών. Η υποχρέωση αυτού του ελέγχου νομιμότητας προκύπτει και από  τις Συνθήκες  της Ευρωπαϊκής Ένωση και από τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, γεγονός που αποκρύφτηκε από Ευρωπαίους εταίρους και Έλληνες αξιωματούχους! Γι αυτό και κανείς δεν έφερε αντίρρηση στην σύσταση αυτής της Επιτροπής, αλλά και κανείς  δεν την ανέφερε ποτέ. Προτίμησαν απλά να το αποσιωπήσουν!

Παρ’ όλ’ αυτά, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ξεκίνησε για πρώτη φορά συζήτηση για τη σύσταση ειδικού διεθνούς Οργάνου για τον έλεγχο της νομιμότητας των δανειακών συμβάσεων των κρατών. Για την κήρυξη της πτώχευσης κράτους υπάρχει ήδη αντίστοιχο Όργανο.

Από όλα αυτά προκύπτει ότι  Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους όχι απλώς νόμιμη και σύμφωνη με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο είναι, αλλά αποτελεί και υποχρέωση κάθε κράτους και κάθε κυβέρνησης να ελέγχει τη νομιμότητα του δανεισμού της. Σήμερα δε, είναι υποχρεωτικό για την Κυβέρνηση να αποφανθεί, αν θα κάμει χρήση του πορίσματός της και θα ζητήσει ευθύνες για τις παραβάσεις που προκάλεσα ανεπανόρθωτες ζημίες στο κράτος και στον ελληνικό λαό.

-Που άλλου (σε ποια άλλη περίπτωση) έχει λειτουργήσει μία τέτοια Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους;

Γ.Κ. : Στην Ευρώπη είναι η πρώτη φορά που αυτή η Επιτροπή καλείται να δουλέψει πάνω σε δανειακή σύμβαση κράτους. Επίσημα έχει εργαστεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι ευνομούμενες χώρες και οι σωστές κυβερνήσεις ελέγχουν πάντοτε τη νομιμότητα των δανείων που συνάπτουν Υπάρχουν, επίσης, πολλά παραδείγματα διαγραφής παράνομου ή επαχθούς  χρέους είτε μονομερώς, είτε με συμφωνία, είτε με δικαίωση δικαστηρίου  –κατι που αποκρύπτεται επιμελώς από τις κυβερνήσεις μας. Πρέπει να γνωρίζετε,  όμως, πως μετά τη κλήση της Επιτροπής από την ελληνική Βουλή και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχουν κινηθεί και άλλες χώρες  για παρόμοιο έλεγχο.  Η ανάγκη αυτή του ελέγχου των δανείων, ώστε να μην παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα του ανθρώπου, όπως στην Ελλάδα,  κίνησε και τον  ΟΗΕ για τη σύσταση του αντιστοίχου Οργάνου που σας προανέφερα. Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα (οι «αγορές») είναι απάνθρωπο και έχει τελέσει αρκετές φορές εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , που προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

-Τα περισσότερα κεφάλαια από όσα απαρτίζουν τη προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής, τα αναφέρατε επιγραμματικά μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα, το 2010! Τώρα που υπάρχει η επίσημη έκθεση από ανεξάρτητη αρχή, πως μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό το στοιχείο ένα ριζοσπαστικό λαϊκό Κίνημα;

Γ.Κ.: Το πρώτο και βασικό πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι μία μεγάλη, πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης του Λαού. Τα ΜΜΕ είναι δεσμευμένα από τη πολιτική του χρηματοπιστωτικού καθεστώτος και δε πρόκειται να προβάλουν ποτέ αυτή την έκθεση και το πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα και για την Ευρώπη των Λαών! Πρέπει να δημιουργηθούν ενημερωτικές ομιλίες σε όλη την Ελλάδα. Ο ελληνικός Λαός νομίζει πως δε μπορούσε να γίνει αλλιώς! Τον έχουν πείσει γι αυτό! ΝΑΙ, μπορούσε και μπορεί να γίνει αλλιώς! Δεν είναι καθόλου εύκολο να κατανοήσει ο Λαός πώς γίνεται σήμερα η υποδούλωση ενός Λαού. Παλαιότερα γινόταν με  τα όπλα και ο καθένας καταλάβαινε και αντιδρούσε. Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να το δει ο Λαός! Πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθεί ο κόσμος για τα αποτελέσματα και τη σημασία της έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.  Τότε θα καταλάβει τι συμβαίνει. Ας αφήσουμε τα «συνθήματα», τις προκηρύξεις και τις κλασσικές ανακοινώσεις. Ο λαός έχει κουραστεί από αυτά. Πρέπει άνθρωποι που έχουν διαβάσει και μελετήσει το θέμα, να αποδυθούν σε αγώνα ενημέρωσης  και διαφώτισης του Λαού.

-Η έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας δημοσιεύτηκε στα μέσα Ιουνίου (17/6/2015). Γιατί πιστεύετε πως δε χρησιμοποιήθηκε αυτή η έκθεση από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τις διαπραγματεύσεις μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος (Ιούλιος 2015);

Γ.Κ.: Ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε ήταν θετικός σε αυτή την έκθεση και φάνηκε εξ αρχής, όταν κλήθηκε στη Βουλή από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για να παραστεί στην έναρξη και στη λήξη.  Φαινόταν ότι  «σύρθηκε» για να έρθει! Αλλά φάνηκε αυτό και από  τη συνολική του στάση. Από την αρχή δε θέλησε  ποτέ να θίξει το θέμα του κύρους των δανειακών συμβάσεων. Αυτό από μόνο του δείχνει τον πραγματικό ρόλο του αυτή την περίοδο των «διαπραγματεύσεων»!

-Ως πρωτεργάτης στον αντιμνημονιακό Αγώνα, στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη από το 2010 μέχρι σήμερα, τονίζετε επανειλημμένως την άποψη πως οι εκλογές στη μνημονιακή Ελλάδα δε προσφέρουν απολύτως τίποτα. Σε ένα μήνα περίπου, θα διεξαχθούν για τρίτη φορά στην Ελλάδα, τα τελευταία πέντε χρόνια εκλογές, λίγες εβδομάδες μετά τη ψήφιση του τρίτου Μνημονίου! Ποια είναι η δική σας προτροπή προς τους Έλληνες πολίτες; Τι δρόμο τους προτείνετε να ακολουθήσουν;

Γ.Κ.: Αυτές οι εκλογές, όπως και όλες οι εκλογές εν καιρώ Μνημονίου στη χώρα, δε παίζουν κανένα θετικό ρόλο. Οι τελευταίες, μάλιστα, γίνονται κατ’ εντολή και απόφαση των δανειστών! Συμφωνημένο ήταν και το Δημοψήφισμα, διότι περίμεναν πως θα βγει το αποτέλεσμα «ΝΑΙ»! Τώρα όμως, για να «νομιμοποιηθεί» η μνημονιακή πολιτική και οι καταστροφικοί όροι της «συμφωνίας, ώστε να χαθεί το μεγάλο «ΟΧΙ», καλούν σε εκλογές, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναδειχθεί σε κυβέρνηση  αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν ότι ο παράνομος δανεισμός και η παράνομη «Συμφωνία» που ποδοπατούν την Ελλάδα και τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν νομιμοποιούνται, ούτε το «ΟΧΙ» του ελληνικού Λαού διαγράφεται. Απεναντίας, θα γίνει ακόμη ισχυρότερο και θα περάσει και στους λαούς της Ευρώπης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε με αυτές τις εκλογές ή να συμμετέχουμε. Θα πρέπει σαφώς να απέχουμε από το τελούμενο έγκλημα! Το μόνο θεμιτό είναι να απαιτήσουμε από όποια δύναμη θεωρείται αντιμνημονιακή, να στηρίξει τον το πολιτικό της αγώνα στη κατάργηση των παράνομων συμβάσεων και όρων δανεισμού και στην καταγγελία του χρέους ως επαχθούς και παράνομου, όπως το τεκμηρίωσε η έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Διαβάστε πατώντας ΕΔΩ ολόκληρη την έκθεση.

ΠΗΓΗ: theodorakism.blogspot.grΔημοσκόπηση Pro Rata: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ -Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και Λαϊκή ΕνότηταΔημοσκόπηση Pro Rata: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ -Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και Λαϊκή Ενότητα


-A+A
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με διαφορά πέντε μονάδων στη
νέα δημοσκόπηση της Pro Rata για την
 «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ εκτός Βουλής
 μένουν τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και η
 Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Pro Rata έχει ως εξής: 
 • ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
 • Νέα Δημοκρατία 23,5%
 • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ6,5%
 • ΚΚΕ4,5%
 • ΠΑΣΟΚ4,5%
 • Το Ποτάμι 4%
 • Εν. Κεντρώων 3,5%
 • ΑΝΕΛ. 2,5%
 • ΛΑΕ 2,5%
 • Αλλο 2,5%
 • ΔΞ/ΔΑ 17,5%
 • Ακυρο/Λευκό 1,5%
 • Αποχή 7%
Οσον αφορά τη συσπείρωση, η εν λόγω δημοσκόπηση δείχνει ότι στη ΝΔ
έχει φθάσει το 83%, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 64%. 
Ακομη, το 18% των ερωτηθέντων θα ήθελε
 ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αυτοδύναμα. 
Όλες οι υπόλοιπες εκδοχές συνεργασιών μεταξύ των
κομμάτων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 8%.
Παρακαλούμε πολύ, τηρείτε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς έναντι των υπολοίπων σχολιαστών και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Σχολιαστές που επαναλαμβανόμενα προκαλούν ή υβρίζουν άλλους σχολιαστές θα αποκλείονται χωρίς προειδοποίησηΠηγή: Δημοσκόπηση Pro Rata: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ -Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και Λαϊκή Ενότητα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/225506/dimoskopisi-pro-rata-provadisma-syriza-ektos-voylis-anel-kai-laiki-enotita#ixzz3lQBVJ0ICDEBATE 2015 


Το Debate 2015 αποδείχθηκε μια μεγάλη χαζομάρα καθώς 
 •  δεν καταλάβαμε τίποτα από όσα έλεγαν οι αρχηγοί , γιατί ο ένας  κατηγορούσε τον έναν και ο άλλος τον άλλον ή ο ένας έλεγε ότι ο άλλος κατέστρεψε την χώρα και ο άλλος έλεγε το  αντίθετο ο καθένας έλεγε τα δικά του δηλαδη 
             - ΤΣΙΠΡΑΣ : ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ  ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ .
            - ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ :   ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΕΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΕΔΩ ( Σ.Σ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΗΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ) ΕΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ( Σ.Σ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ@Τ@ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ .
             -ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ   : ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ , ΚΑΚΟ , ΚΑΚΟ (Σ.Σ. ΠΙΠΙΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ) ΟΤΙ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ( Σ.Σ. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΕΙΝΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ" ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ) 
           - ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ : ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΨΗΦΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ
 ( Σ.Σ. ΕΣΥ ΚΟΨΕ ΤΟ ΜΠΑΦΟ , ΝΑ ΦΟΥΜΑΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ , ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ , ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ) 


 • οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν άθλιες , γιατί να μην ρωτήσεις τι έγινε με την λίστα λαγκάρτ τι έγινε με το θέμα της siemens γιατί δεν βάζετε και άλλους σαν τον τσοχατζόπουλο φυλακή υπάρχουν πολλά γιατί τα οποία δεν τα ρωτήσανε 
 •  σε ένα debate υπάρχει συζήτηση εκεί μόνο κουβέντα ή συζήτηση δεν υπήρχε 
 • με 7 πολιτικούς αρχηγούς , με 7 άτομα με εντελώς διαφορετικές απόψεις και ιδέες πως να μπορέσεις να συννενοηθείς
 • θα πάω στο άλλο άκρο μιλώντας για το εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο που απόκλεισαν την  Χ.Α. απο την τηλεσυνέντευξη , δεν είμαι με την Χ.Α. αλλά αποτελεί το 7% του ελληνικού λαου με αυτόν τον τρόπο αποκλείεις αυτό το ποσοστό από ένα από τα "πιο σημαντικά γεγονότα του 2015" 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ , Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ  ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΔΕΝ  ΘΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.  ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΜΕ CAPITAL CONROLS ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ .  ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2015 
  Φ.ΚΥΖΑΚΗΣ  

Δημοσκοπήσεις 2015: 8 γκάλοπ «βλέπουν» ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔΔΕΥΤΕΡΑ 31/8/2015 18:23

Δημοσκοπήσεις 2015: 8 γκάλοπ «βλέπουν» ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Εκλογικό ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, οι οποίες αποτυπώνουν τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου. 
Μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου οι πολίτες φαίνεται και να «καταδικάζουν» τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον ψηφίζουν. Μάλιστα, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνετη επικράτηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Την ίδια στιγμή, από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων προκύπτει οκτακομματική Βουλή, με τη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται τρίτο κόμμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων.
Alco: Στο 1,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,6% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 21,1% της ΝΔ.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.
Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 2,4%. Στο 13,6% οι αναποφάσιστοι.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ: Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διαπιστώνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τη μέτρηση, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 25%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 22%.
Την τρίτη θέση μοιράζονται Ποτάμι και ΚΚΕ με ποσοστό 6%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 14,5%.
Εκλογικό ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν άλλες δύο μετρήσεις. Η μία της «Metron Analysis» που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και η άλλη από την εταιρεία Marc για τον Alpha.
Στην πρώτη μέτρηση της Metron Analysis, η δημοσκόπηση «δείχνει» οκτακομματική Βουλή στην οποία μπαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την «Λαϊκή Ενότητα» και ο Βασίλης Λεβέντης με την Ένωση Κεντρώων.
Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητά παραμονή στο ευρώ, με τους πολίτες να απορρίπτουν το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 29%
ΝΔ 27,8%
Χρυσή Αυγή 8,3%
Ποτάμι 6,7%
ΚΚΕ 5,9%
ΠΑΣΟΚ 5,4%
Ένωση Κεντρώων 4,9%
Λαϊκή Ενότητα 4,1%
ΑΝΕΛ 2,3%
Βουλή εννέα κομμάτων «βγάζει» η Marc
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,1% δείχνει η μέτρηση της εταιρείας Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Παράλληλα δείχνει βουλή εννέα κομμάτων με είσοδο και της Λαϊκής Ενότητας και της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και παραμονή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,3%
ΝΔ: 23,2%
ΠΟΤΑΜΙ: 5,8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,5%
ΠΑΣΟΚ: 4,4%
ΚΚΕ: 4,2%
Ένωση Κεντρώων: 3,8%
Λαϊκή Ενότητα: 3,8%
ΑΝΕΛ: 3%
Ο Αλ. Τσίπρας παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός και καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
ΜRB: Στο 1,8% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Προβάδισμα 1,8% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγορά».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24,6% έναντι του 22,8% της Νέας Δημοκρατίας.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,2%, το Ποτάμι με ποσοστό 5,6%, το ΚΚΕ με ποσοστό 4,7%, η Ένωση Κέντρου με 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,3%.
Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 4,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 16,9%.
Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της ProRata η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με 3,5%, ενώ εκτός βουλής φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Μάλιστα, ως πρώτο κόμμα μετριούνται οι αναποφάσιστοι οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό με 25,5%.
Στη δημοσκόπηση η εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου δίνει τα παρακάτω ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΝΔ: 19,5%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
ΚΚΕ: 5%
ΠΑΣΟΚ: 4,5%
Ποτάμι: 4%
Λαϊκή Ενότητα: 3,5%
Ένωση Κεντρώων:3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
Αναποφάσιστοι: 25,5%


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/619850/dimoskopiseis-2015-8-gkalop-vlepoyn-ntermpi-syriza-nd#ixzz3kPG2w0Or


«Κληρώνει» για ημερομηνία εκλογών και υπηρεσιακό πρωθυπουργό
ΠΕΜΠΤΗ   27/8/2015 11:47
Την τελευταία διερευνητική εντολή παραδίδει στις 13:00 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα τους ανακοινώσει ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών δεν προέκυψε σχηματισμός κυβέρνησης και θα τους καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του.
Στην περίπτωση που στις τηλεφωνικές επικοινωνίες διαπιστωθεί ότι δεν θα προσέλθουν όλοι (έχουν αρνηθεί οι Α. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Δ. Κουτσούμπας) τότε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν θα πραγματοποιηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει υπηρεσιακή Πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.
Το ζήτημα της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών συνδέεται άμεσα με τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, αφού σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί θα υπάρξει καθυστέρηση η οποία είναι δυνατό να μεταθέσει τις εκλογές για τις 27 Σεπτεμβρίου.
«Κληρώνει» για ημερομηνία εκλογών και υπηρεσιακό πρωθυπουργό

Τα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση
Υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Χουλιαράκης που συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών θα είναι πιθανότατα ο Πέτρος Μολυβιάτης.
Ο Αντώνης Μανιτάκης θα αναλάβει υπουργός Εσωτερικών ενώ πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Ρουπακιώτη να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας. Αμφότεροι συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Ανάπτυξης στη θέση του Γ. Σταθάκη και ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι τελευταίες επαφές Λαφαζάνη
Ο κ. Λαφαζάνης είχε την Πέμπτη τις τελευταίες του επαφές, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
«Εμείς πιστεύουμε αδιαπραγμάτευτα ότι η χώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί το ιστορικό της κεκτημένο την παραμονή στην Ευρώπη και την ισότιμη συμμετοχή στην ευρωζώνη. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συμπλεύσουμε και να συμπορευτούμε» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας.
Από τον πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον κ. Λαφαζάνη επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/618856/klironei-gia-imerominia-eklogon-kai-ypiresiako-prothypoyrgo#ixzz3k0FxEDqR

Την Παρασκευή ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση, εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/8/2015 8:44

 


Αθήνα

Αποφασισμένος να ορκίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση την Παρασκευή και να διαλύσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας την Βουλή εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, εφαρμόζοντας τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος.

Την Πέμπτη, μόλις του παραδώσει την τρίτη διερευνητική εντολή ο Π. Λαφαζάνης, θα ορκίσει υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, που θα έχει και την ευθύνη σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία και θα διεξάγει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Οσον αφορά τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να επικοινωνήσει την Πέμπτη με τον Αλ. Τσίπρα και θα τον ρωτήσει εάν επιθυμεί την σύγκληση, κάτι όμως που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί.

Μαζί με την άποψη του κ. Τσίπρα (να μην συγκληθεί δηλαδή το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών) συντάσσονται και οι κ.κ. Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Κουτσούμπας (ΚΚΕ). Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης, ζητούν την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών αμέσως μόλις παραδοθεί και η τρίτη διερευνητική εντολή. Ο κ. Μεϊμαράκης πιέζει περισσότερο απ΄όλους, επικαλούμενος μάλιστα και το Σύνταγμα, επιμένοντας να συγκληθεί το Συμβούλιο ακόμα και με κενές θέσεις.

Ήδη το βράδυ της Τρίτης ο κ. Παυλόπουλος απέστειλε επιστολή στην κ. Γεννηματά, με την οποία την διαβεβαιώνει ότι «θα εφαρμόσει στο ακέραιο της διατάξεις του Συντάγματος των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδάφιο γ κατά το γράμμα και το πνεύμα τους - πρωτίστως δε με βάση του σκοπού που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία, και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για την χώρα περιστάσεις, αλλά και συμπληρωματικώς. κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική».

Τι θα συμβεί όμως σε αυτή την περίπτωση; Με άδειες καρέκλες δεν μπορεί, όπως λένε κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, να συγκληθεί Συμβούλιο Αρχηγών και έτσι, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, προτίθεται να εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα εξηγεί τους λόγους που δεν έχει συγκληθεί το Συμβούλιο και να καταγράφει ποιοι πολιτικοί αρχηγοί ήταν υπέρ της σύγκλισης και ποιοι όχι.

Ο σχηματισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα γίνει από την κ. Θάνου και ήδη ανεπισήμως έγιναν και γίνονται και οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις σε διάφορα άτομα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ζητούνται πρόσωπα (κυρίως σε κρίσιμα υπουργεία, όπως είναι το Οικονομικών, Εξωτερικών και Αμυνας) που θα μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, να μπορούν να ομιλούν με τους έξω, γιατί βρίσκονται αρκετά σημαντικά θέματα που θα τρέξουν κατά τον βίο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στο διάστημα αυτό, εάν συμβεί κάποιο έκτακτο συμβάν εκπροσώπησης της χώρας (π.χ. Συμβούλιο Κορυφής), τότε την χώρα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδείς υπουργός της παρούσης κυβέρνησης θα παραμείνει και ως υπηρεσιακός υπουργός (εκτός βεβαίως απροόπτου) και τα πιο πιθανά ονόματα που ακούγονται είναι του Π. Μολυβιάτη που θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, του κ. Χουλιαράκη της Οικονομίας, της κ. Κιάου της Παιδείας, και άλλα.

 

 

 ΠΗΓΗ : ΙΝ.GR

_________________________________________________________________________

Γράφουν και σβήνουν ονόματα στις λίστες - Ποιους βολιδοσκοπεί ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών

ΤΡΙΤΗ 25/8/2015 16:30
Με διεύρυνση προς το χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τις –σοβαρές- απώλειες που έχει προς τα αριστερά του, με τις αποχωρήσεις των βουλευτών που συγκρότησαν τη ΛΑΕ, όπως και άλλων που διαφωνούν με τις νέες πολιτικές του Μαξίμου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ήδη οι Αλ. Τσίπρας και Ν. Παππάς έχουν συζητήσει τις δυνατότητες μιας τέτοιας διεύρυνσης με στελέχη τα οποία προέρχονται απ’ τον παλιότερο ενιαίο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως τη Λούκα Κατσέλη, τον Χρ. Σπίρτζη αλλά και τον Παν. Κουρουμπλή.
Και στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν πιο συγκεκριμένες συζητήσεις που θα αφορούν σε πρόσωπα τα οποία θα περιληφθούν στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ αυτών συζητούνται στελέχη της κυβέρνησης τα οποία είναι τώρα εξωκοινοβουλευτικά και τοποθετήθηκαν στην κυβέρνηση ως συνεργαζόμενοι, όπως ο Χρ. Σπίρτζης (συζητείται για την περιφέρεια Αττικής), ο Ν. Κοτζιάς, ο Κ. Μάρδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα αποκαΐδια της Πατρίδας φύτεψαν μνημόνια...

Στα αποκαΐδια της Πατρίδας φύτεψαν μνημόνια...

Επίσης έχει συζητηθεί το όνομα της πρώην γραμματέως του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Η Λούκα Κατσέλη θα προτείνει κάποια στελέχη απ’ το κόμμα της, την Κοινωνική Συμφωνία, όπως τον γραμματέα του κόμματος Νικ. Κανάκη, επίσης αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη καθώς και ορισμένους πρώην βουλευτές που είχαν κοπεί στις εκλογές του Γενάρη λόγω αντιδράσεων, κυρίως απ’ την Αριστερή Πλατφόρμα κι όχι μόνο... Υπενθυμίζουμε, ότι τότε δεν περιλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πρώην βουλευτές, όπως ο Μ. Μπόλαρης, λόγω αντιδράσεων.
Τώρα όλα αυτά επανεξετάζονται.
Και είναι πολύ πιθανό να συμφωνηθεί μια διεύρυνση σοβαρή.
Ενώ δεν αποκλείεται να δούμε στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου και πρόσωπα-εκπλήξεις, που θα σηματοδοτούν και πολιτικές επιλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου